Gewicht lozen door fitness en maaltijdvervangers

Een van mijn beste vriendinnen is recent zo een 20 kilo afgevallen. Ze ziet er gelijk een stuk anders uit. Het maakt een wereld van verschil. Enfin ik vroeg haar wat is je geheim? Het antwoord vaker naar de sportschool en 1 maaltijd per dag vervangen door een zogenaamde maaltijd vervangende shake.

Maar ze gaf aan dat fitness ook door andere activiteiten vervangen kan worden. Voor haar, zij vindt fitness leuk. Maar ik dus totaal niet. Ik houd niet van binnen sporten. Het liefst ben ik lekker buiten. Fietsen is iets wat me ligt. Zwemmen ook wel binnen en buiten. Dat zijn sporten waar ik meer mee heb dan op een loopband staan in de gym.

Enfin, voor het sporten een shake nuttigen. Geen zware maaltijd. Dat was volgens mijn vriendin ook een van de sleutels tot succes. Door een maaltijd vervangende shake te consumeren, voorzie je je lichaam van voldoende brandstof, maar zonder dat je lichaam al te actief hoeft te zijn om een en ander te verwerken. De shakes zitten vol eiwit, langzame koolhydraten, vezels, mineralen en vitamines. Eigenlijk gewoon een volwaardige maaltijd met superfoods maar dan vloeibaar. Liefst drink ik het met wat yoghurt. Enfin het merk shake dat ik gekozen heb is Be-Slank. Met name aardbei en chocolade zijn mijn favoriete smaken. Naast dat de shakes me helpen met afvallen zijn ze ook bijzonder lekker. Ik kijk er eigenlijk iedere dag weer naar uit.

Een ander fijn hulpmiddel zijn de repen, https://be-slank.nl/product-categorie/eiwit-proteine-repen/, met name onderweg naar werk of op bezoek bij familie. Je krijgt nogal wel eens honger onderweg, en in plaats van naar foute snacks te grijpen in de metro of treinhaltes heb ik een lekker doch gezond alternatief dat me niet achterlaat met een schuldgevoel.

Dit alles in tandem met geregeld sporten heeft ook voor mij reeds zoden aan de dijk gezet.