Afvallen onder begeleiding van een personal trainer, effectief?

Afvallen onder begeleiding van een PT’er, werkt dat? Een vraag die vaker voorbij is gekomen, maar waar de antwoorden vaak in verschillen. De een geeft aan dat een personal trainer altijd toegevoegde waarde heeft, de ander zegt dat sporten en afvallen volledig van jezelf afhangt. Beide hebben gelijk, wat ons betreft. Daarom gaan we er verder op in.

Een hoge bloeddruk? Afvallen is belangrijk

Wanneer je last hebt van een (te) hoge bloeddruk, dan is gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging erg belangrijk. Een hoge bloeddruk kan je zeer beperken in je leven en kan zelfs heel gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je allereerst weet wat je bloeddruk is en dat je dit regelmatig test (meer daarover lees je hier). Daarnaast is een gezonde levensstijl van groot belang!

Afvallen onder een personal trainer, werkt dat?

Ja, dit is erg effectief. Een personal trainer geeft je tips, kijkt mee in je work-outs en stelt een work-out schema voor je samen zodat je precies wat en wanneer te doen. Zo kan je nog beter en effectiever afvallen, bouw je sneller spieren op en voel je je nu echt fit.

Afvallen is afhankelijk van jezelf

Dat klopt ook, volledig. Afvallen is iets wat je toch echt zelf moet doen. Wil je gewicht verliezen, dan is het zaak dat je zelf toch echt die extra stappen zet. Afvallen werkt erg goed onder begeleiding van een personal trainer, maar de personal trainer is niet doorslaggevend. Wat wel doorslaggevend is, is de motivatie die ervoor zorgt dat jij je houdt aan je schema en dat je ook echt gaat sporten. Maar, laat het nou net zo zijn dat personal trainers je zo weten te motiveren dat je die extra stap ook echt zult zetten.

Ben je geinteresseerd in een goede personal trainer die je kan helpen met afvallen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij afvallen Eindhoven van Duthler Personal Training. Daar lees je meer informatie over hoe je gericht kunt afvallen en nu dus wel echt resultaat kunt boeken.